Doç. Dr. Tomohiro SOGABE nin “k-tridiagonal Matrisler ve Uygulamaları” hakkındaki semineri
24 Eylül 2014 14:01

Fakültemizde  24.09.2014 Çarşamba günü saat 11:00 de  TÜBİTAK’ın 2221-Konuk veya Akademik İzinli Bilim İnsanı Destekleme Programı kapsamında, Matematik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih YILMAZ’ın davetlisi olarak gelen Aichi Prefectural Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tomohiro SOGABE “k-tridiagonal Matrisler ve Uygulamaları” hakkında bir seminer verdi.

Seminere Dekan Hocamız Prof. Dr. Selçuk Kervan , Fakülte Sekreterimiz Yusuf Sağlam, Matematik Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Derya Sağlam , Polatlı Fen Edebiyat Fakültemizin Değerli Öğretim Üyeleri ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Matematiğin hemen her alanında uygulaması bulunan matris teorisi alanında çalışmaları olan Doç. Dr. Tomohiro Sogabe aynı zamanda JSIAM Letter, Transactions of JSIAM, Journal of Advanced Simulation in Science and Engineering  dergilerinde editörlük yapmaktadır. Nümerik Lineer Cebir (Numerical Linear Algebra) ve Bilimsel Hesaplama (Scientific Computing) alanlarında çalışan Japon Bilim Adamının Yrd. Doç. Dr. Fatih Yılmaz ile ortak çalışmaları bulunmaktadır.

14.09.2014-28.09.2014 tarihleri arasında Polatlı’da bulunan Doç. Dr. Tomohiro SOGABE fakültemizde bulunmaktan ve çalışmalar yapmaktan mutlu olduğunu ve tekrar gelmek istediğini belirtti.